Er zitten nauwelijks vluchtelingenkinderen in het Nederlandstalig onderwijs in Brussel. Dat blijkt uit cijfers die VGC-collegevoorzitter Guy Vanhengel (open VLD) gaf in de raad van de VGC.

(…)

Maar dat blijkt in Brussel goed mee te vallen. Er zijn vandaag 109 anderstalige nieuwkomers in de Vlaams-Brusselse kleuter- en lagere scholen. “Op de tienduizenden leerlingen is dat weinig,” zegt collegevoorzitter Vanhengel. Vorig schooljaar waren er 93 anderstalige nieuwkomers. “Er zijn er dit jaar dus slechts zestien meer.”

Vanhengel vermoedt dat anderstaligen pas voor het Nederlandstalig onderwijs kiezen in Brussel als ze al langer in de stad wonen.

Vlaams Belang raadslid Dominiek Lootens-Stael en Groen raadslid Bruno De Lille gaan ervan uit dat de volle weerslag van de vluchtelingenstroom op het Nederlandstalig onderwijs in Brussel pas de komende maanden duidelijk zal worden.

Het hele artikel vind je hier: http://www.brusselnieuws.be/nl/nieuws/nauwelijks-vluchtelingenkinderen-nederlandstalig-onderwijs