door Kris Vanderhaegen © De Morgen

>> I apologize but this text is only available in Dutch.

De vernieuwde Radio 2, die vanaf 1 januari centraal vanuit Brussel uitzendt, krijgt stukje bij beetje vorm. Namen hebben de nieuwe programma’s nog niet, maar voor elk programmablok is er intussen een presentator gevonden. Een overzicht: op weekdagen wijzigt er tussen 8 en 10 uur weinig. Op maandag blijft Chris Jonckers verantwoordelijk voor Recht voor de raap, dinsdag en woensdag zijn voor Cathérine Vandoorne en Albrecht Wauters. Marc Van Poucke blijft op donderdag Bistro & Co presenteren, Vanessa Vanhove blijft vrijdag op post in Wensenkermis, maar krijgt gezelschap van Herwig Verhovert. Anja Daems presenteert elke dag een programma vol muziek en amusement.

‘s Namiddags blijven Christel Van Dyck en Filip Pletinckx Met Twee presenteren, Guy De Pré is nieuw met een programma waarin tussen 15 en 17 uur de muziekliefhebber aan zijn trekken komt. Ook nieuw is Bruno De Lille, die elke avond de stem wordt van een nieuw verzoekprogramma.

Op zaterdag wordt Sabine De Vos de vaste stem van een interactief muziekprogramma, Rino Vereecke sluit tussen 15 en 17 uur aan met Artiestentoeren. Zondag verhuist Chris Jonckers naar de vroege ochtend om negen uur en is Herwig Verhovert voortaan gastheer met een ruime blik op de actualiteit in Vlaanderen. Ro Burms blijft op post en dat mag ook gezegd worden van Albrecht Wauters die van 20 tot 23 uur het onaantastbare Vragen staat vrij presenteert. (KV)

07-10-1998