door © brusselnieuws.be

De nieuwe Brusselse regering heeft 100 dagen na haar aantreden nog niet veel verwezenlijkt. Dat stelde MR-fractieleider Vincent De Wolf donderdag tijdens het debat over de beleidsverklaring. Bruno De Lille (Groen) verweet de nieuwe ploeg een gebrek aan visie. De N-VA voorspelt 5 jaar stilstand.

Bruno De Lille (Groen) verweet de regering een gebrek aan visie over de grote uitdagingen zoals werk, mobiliteit en huisvesting. “Nergens geeft de regering aan hoe ze de werkloosheid structureel wil doen dalen. Mobiliteit en leefmilieu komen nauwelijks aan bod in de visie van de ploeg Vervoort. Armoede en Gelijke Kansen zijn dan weer helemaal afwezig in de beleidsverklaring”, aldus De Lille.

(…)

Ook Vincent De Wolf was niet overtuigd door de beleidsverklaring. “We herinneren ons van deze honderd dagen enkel de zoveelste hervorming van de afvalophaling, een vage begroting voor 2015 en eindelijk een eerste plan tegen de parkieten”, aldus de fractieleider van de MR-oppositie. “In de verklaring van minister-president Vervoort staat volgens hem niets over belangrijke dossiers zoals dat van de randparkings, de ongerustheid van beurzenorganisatoren over de gevolgen van het nationaal stadion op parking C enzovoort.”

Het hele artikel vind je hier: http://www.brusselnieuws.be/nl/nieuws/oppositie-hekelt-gebrek-aan-visie-en-daadkracht-brusselse-regering