door © Belga / Brusselnieuws.be

Een begroting in evenwicht en de start van een hervorming van de Brusselse fiscaliteit en het steunmechanisme voor ondernemingen. Dat zijn de enige lichtpuntjes die de oppositie ziet in de beleidsverklaring die minister-president Vervoort donderdag in het Brusselse Parlement bracht.

Voor het overige hakte ze gretig in op de inhoud van de verklaring tijdens een debat dat de hele dag duurde en meestal zonder veel animo verliep.

(…)

Huis zonder bouwgrond
Groen-fractieleider Bruno De Lille had gehoopt op concrete plannen om de problemen van Brussel en de Brusselaars aan te pakken, maar dat was ijdele hoop, zei hij. “De Brusselse regering wil een huis verkopen, waarvoor ze de bouwgrond nog niet heeft. Bouwen zonder plan of richting is een zeer slecht idee”, aldus De Lille. Hij verwees naar de aanpak van de armoede. Daar zijn een goede huisvesting, goed onderwijs en een goede job voor nodig, maar op al deze vlakken schiet de beleidsverklaring volgens Groen tekort.

Op het vlak van mobiliteit hekelde De Lille de schrapping van een aantal projecten zoals het verkeersvrij maken van Schuman, tram 71 of de skytrain van het Noordstation naar Tour & Taxis.

Bent u dan tegen de metro, vroeg minister van Mobiliteit Pascal Smet, verwijzend naar de uitbreidingsplannen voor de metro in het nieuwe investeringsplan voor de MIVB. “Ik ben voor investeringen in de metro, maar dan mag niet gaan ten koste van een aantal projecten die bovengronds problemen kunnen oplossen”, repliceerde De Lille.

(…)

Het hele artikel vind je hier: http://www.brusselnieuws.be/nl/nieuws/oppositie-scherp-voor-beleidsverklaring-vervoort