door FDR © BRUZZ

De ‘hoer-uitspraak’ van Pascal Smet (SP.A) leidt ook tijdens de plenaire zitting van het Brussels parlement tot heel wat commotie. Al houdt minister-president Rudi Vervoort (PS), die vrijdagochtend niet mals was voor zijn minister op Twitter, zich nu relatief koest. MR en Ecolo vragen ondertussen het ontslag van Smet, maar staan alleen met die eis.

In het Brussels parlement is nogal wat commotie ontstaan over de uitspraken van Brussels minister Pascal Smet (SP.A). In een interview met politico-journalist Ryan Heath zegde Smet dat hij Brussel vaak vergelijkt met een hoer.

Die uitspraak breekt hem nu zwaar op. Oppositiepartij MR heeft tijdens een interventie in de plenaire zitting van het parlement het ontslag van Smet gevraagd. De uitspraken zijn een minister onwaardig, aldus Vincent De Wolf. Ook Ecolo onderschrijft de vraag naar Smets ontslag.

Volgens De Wolf toont de discussie over Smets uitspraken aan dat de regering-Vervoort enkel nog met haken en ogen aan elkaar hangt. Dat is ook de analyse van Johan Van den Driessche (N-VA). “De ploeg van Vervoort hangt aan elkaar met plak en spuugwerk”.

Voor Bruno De Lille (Groen) is de uitspraak van Smet onaanvaardbaar en pure profilering van de mobiliteitsminister. (…)

Het hele artikel lees je hier: https://www.bruzz.be/politiek/oppositie-schiet-op-smet-parlement-2017-12-15