JPT © De Weekbode

>> I apologize but this text is only available in Dutch.

Jonge gemeentegenoten hebben een heel goede beurt gemaakt op verschillende welsprekendheidstoernooien, die vorig weekeinde plaatsgrepen. Bruno De Lille uit de H. Memlincstraat 1 in Wevelgem werd primus op een nationale wedstrijd, terwijl Koen Deloose, eveneens uit Wevelgem, laureaat werd op het regionaal welsprekendheidstoernooi van de Jaycees.

Vorig weekeinde kampten 68 jongens en meisjes van 8 tot 18 jaar in Gent voor ‘s lands kroon van welsprekendheid. Het ging om de eindkandidaten van de “nationale wedstrijden in voordrachtkunst en welsprekendheid” en de “eindwedstrijden om het dr. J.O.De Gruyterjuweel”. Bruno De Lille toonde zich de beste deelnemer in de kategorie van 15 – 18-jarigen.

De 15-jarige Wevelgemnaar had vroeger al prijzen weggekaapt in gelijkaardige, zij het wel minder gereputeerde wedstrijden. De overwinning in Gent was wel zijn belangrijkste. De laureaat is leerling in het 4de wiskunde-wetenschappen in het St-Pauluskollege in zijn woonplaats. Volgend jaar is hij van plan industriële wetenschappen te volgen aan de Nijverheidsschool in Gent. Zijn vader Joël is direkteur van deze school en van het textielinstituut, eveneens in Gent.

Al jaren offert Bruno zijn vrije tijd op aan diktie en voordracht. Hij volgde 2 jaar de lessen in Wevelgem, nadien evenveel jaren in Lauwe, telkens in de afdelingen van de Meense muziekschool. Sinds enige tijd vervolmaakt hij zich onder de hoede van lerares Dominique Gal aan de afdeling van het Kortrijkse konservatorium in Heule. Nog een andere leerling van Gal, met name Reinhard Lagae uit Gullegem werd tweede in dezelfde kategorie als De Lille.

In Kortrijk pakte de Jonge Kamer-jaycees uit met zijn dertiende welsprekendheidstoernooi. Acht kandidaten namen aan deze finale deel in de koncertstudio van het konservatorium. Hier werd Koen Deloose uit Wevelgem en leerling aan het Kortrijkse St-Jozefsinstituut door de jury uitgeroepen tot laureaat. Namens de organizatoren overhandigde Anne Parez hem de eerste prijs.

03-03-1989