door FVDE © brusselnieuws.be

Brusselse werkzoekenden jonger dan 25 jaar die anderhalf jaar zonder job zitten krijgen een inschakelingscontract van een jaar om werkervaring op te doen. In een eerste fase komen enkel jobs in de openbare en non-profitsector in aanmerking. Minister van Werk Didier Gosuin (DéFi) die donderdag het fiat kreeg van de Brusselse regering, heeft 5,5 miljoen euro voor dit jaar ingeschreven. Hij hoopt dit jaar op een driehonderdtal contracten.

In januari kon u op deze website al lezen dat Gosuin met dergelijke inschakelingscontracten start. Nu heeft hij de plannen ook officieel voorgesteld. Hiermee verstevigt Gosuin de strijd tegen de jeugdwerkloosheid. In theorie maken er in 2016 479 jongeren aanspraak op een contract, al denkt Gosuin dat een deel van hen in de tussentijd wel al een job zal vinden.

Een inschakelingscontract is een arbeidscontract voor 12 maanden, gesubsidieerd door het Brussels Gewest, dat de werkzoekende jonger dan 25, die ondanks alle inspanningen nog geen job gevonden heeft, moet toelaten een eerste werkervaring en competenties te verwerven.

‘Eerste echte werkervaring’
“Het is een volgende stap in de Jongerengarantie, voor wie met alle initiatieven die nu al bestaan nog niet aan de bak komt”, legt Gosuin uit. “Eerst zijn er opleidingen en stages. Als dat niets oplevert krijgen de jongeren een eerste echte werkervaring, met een echt contract.” De jongere moet 18 maanden ingeschreven zijn bij Actiris en in die periode niet meer dan 90 dagen gewerkt hebben.

(…)

Bekijk ook de reportage van tvbrussel

Het hele artikel lees je hier: http://www.brusselnieuws.be/nl/nieuws/regering-zet-licht-op-groen-voor-inschakelingscontract-voor-jongeren