door VVG © Het Nieuwsblad

>> I apologize but this text is only available in Dutch.

Gent

Schrijver Paul Mennes ligt goed in de theatermarkt. Een dikke maand geleden ging Wysiwig, zijn eerste theatertekst in première bij Victoria. Nu brengen twee jonge theatermakers, Bruno De Lille en Bob Selderslaghs, een bewerking van Mennes’ roman Soap.

Bob Selderslaghs en Bruno De Lille leerden elkaar kennen op het Conservatorium van Antwerpen. Toen ze afgestudeerd waren, gingen ze eerst heel verschillende kanten op. Bob stond als Koenraad van de Velde bijna anderhalf jaar op de set van de VT4-soap Vennebos, Bruno zocht zijn heil bij de radio en in solo-theaterprogramma’s. Nu bewerken ze samen Soap van Paul Mennes.

Uit de roman die al voor een groot deel in dialoogvorm is geschreven, haalden ze twee personages: David en Raoul. Bruno De Lille: “David en Raoul wonen samen in een huis. Raoul is een travestiet en David is iemand die aan van alles begint, maar niets volhoudt. Veel meer dan tv kijken en af en toe in een hamburgertent werken, doet hij niet. David wordt verliefd op een oudere man, een soort van duivel. Die ziet in David een prooi voor een snuff-movie.”

De Lille en Selderslaghs bleven met hun bewerking zo dicht mogelijk bij de roman van Paul Mennes. Natuurlijk hield de keuze om slechts twee personages op te voeren enige herschrijving in.

Première op 24 februari om 20 uur in Theater Tinnenpot, Tinnenpotstraat 21, in Gent. Reserveren op telefoon 09-225.48.60

19-02-1998