door CD © Brussel Deze Week

Het Brussels gewest heeft de intentie om samen te werken met Vlaanderen over de uitbreiding van de noordelijke Ring. Ondertussen werkt het gewest aan een eigen verkeersfiscaliteit die het gebruik van dieselwagens zal ontmoedigen en een gewestelijke Lage Emissiezone voorstelt. Hoe dat strookt met rekeningrijden is echter onduidelijk.

Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) zegt dat Vlaanderen en Brussel uitstekend samenwerken voor de uitbreiding van de Ring rond Brussel tussen Groot-Bijgaarden en Woluwe. Dat Vlaamse project ligt in het hoofdstedelijk gewest moeilijk, onder meer bij Brussels parlementslid Bruno De Lille (Groen). De Lille vreest onder meer dat de uitbreiding zal resulteren in meer verkeer en slechtere luchtkwaliteit in de stad. Tevens vindt De Lille dat “Vlaanderen stilletjes voortwerkt terwijl Brussel zich niet wapent.”

Volgens Smet is dat niet waar. “We streven naar een politiek akkoord waarbij ook rekening wordt gehouden met de pijnpunten bij de fietsinfrastructuur en het openbaar vervoer. De uitbreiding van de ring is een ander onderdeel van,” klinkt het op het kabinet van Smet.

(…)

Het hele artikel lees je hier: http://www.brusselnieuws.be/nl/nieuws/smet-en-vanhengel-dringen-aan-op-dieseltaks-en-minder-uitlaat