door © brusselnieuws.be

De speelplaats van een gemeenteschool nabij het zwembad van Sint-Gillis wordt heraangelegd en zal nadien buiten de schooluren worden opengesteld voor het publiek. De ingreep kadert in het wijkcontract Park-Alsemberg.

De speelplaats van de gemeenteschool in de Wipstraat krijgt niet alleen een nieuw uitzicht, het moet ook een nieuwe publieke ruimte worden. “De speelplaats wordt opgevrolijkt met een overdekt gedeelte in felle kleuren, sporttuigen en didactische spellen om te voldoen aan de nood aan speelruimte voor de kinderen van de wijk”, klinkt het bij Beliris, dat de werken financiert.

(…)

Groen: ‘Stel alle speelplaatsen open’
Oppositiepartij Groen vindt dat de school in de Wipstraat het goede voorbeeld geeft en wil het principe veralgemenen. “Directies staan hier vaak heel weigerachtig tegenover. Dat is soms te begrijpen omdat die speelplaatsen en scholen niet ingericht zijn als openbare ruimte maar het openstellen ervan zou voor vele kinderen en hun ouders echt een opluchting zijn,” zegt Brussels parlementslid Bruno De Lille (Groen).

Voor Groen moet de overheid van een school eisen dat de speelplaats open gaat, elke keer als er veel geld in een renovatie of nieuwbouw wordt gestoken. “Het is niet meer dan logisch dat we in een dichtbevolkte stad op zoek gaan naar alternatieven die snel kunnen ingezet worden om kinderen extra speelruimte te geven, zeker als de overheid al serieus geïnvesteerd heeft in de kwaliteit van die scholen”, aldus De Lille. “Bovendien creëer je ook een extra band tussen de wijk en de school.”

Het hele artikel vind je hier: http://www.brusselnieuws.be/nl/nieuws/speelplaats-wordt-plein-buiten-de-schooluren