door © brusselnieuws.be

Door het tweetalig samenwerkingsproject voor de jeugd Het Werkt/Ca Marche stop te zetten geeft VGC-collegelid Pascal Smet (SP.A) het signaal dat samenwerking niet loont. Dat zeggen parlementsleden Bruno De Lille (Groen) en Evelyne Huytebroeck (Ecolo).

Huytebroeck en De Lille waren tijdens de vorige legislatuur de initiatiefnemers van het project. Door het project stop te zetten geeft Smet een fout signaal, zeggen ze. “Projecten als Het Werkt/Ca Marche geld ontnemen is eigenlijk zeggen dat samenwerking niet loont. Een fout signaal in moeilijke tijden. Zeker voor de Brusselse jeugd. Want zij hebben die samenwerking nodig”, zeggen Groen en Ecolo.

Volgens beide partijen was het project succesvol en verwachtte de jeugdsector net dat het uitgebreid zou worden. Met het opdoeken van dit samenwerkingsproject, zonder dat er ook maar enig concreet alternatief klaarligt, laat men deze organisaties en jongeren in de kou staan. Men heeft de mond vol over het creëren van een Brussels gemeenschapsgevoel maar als er actie moet volgen, dan geeft men niet thuis”, klinkt het.

Smet besliste vorige week om de subsidies van het project stop te zetten. Volgens hem heeft Het Werkt/Ca Marche geen goede analyse kunnen maken van het jeugdwerklandschap, en van de lokale noden.

(…)

Het hele artikel vind je hier: http://www.brusselnieuws.be/nl/nieuws/stopzetting-het-werktca-marche-fout-signaal