door CVS © Het Nieuwsblad

>> I apologize but this text is only available in Dutch.

De stad Brussel wil onterechte gebruikers van parkeerplaatsen voor gehandicapten aanpakken. Vanaf maandag schiet ze in actie.

Personen met een fysieke handicap hebben het vaak moeilijk om parkeerruimte te vinden, vooral in grote steden. De beschikbare plaatsen worden dikwijls ingenomen door mensen die er geen recht op hebben.

Vanaf maandag verschijnen grote affiches die de weggebruikers erop moeten wijzen dat parkeerplaatsen voor gehandicapten uitsluitend voor die doelgroep bestemd zijn. De Week van de Vervoering, die zondag van start gaat, leek schepenen Bruno De Lille en Marie-Paule Mathias een ideale gelegenheid om de campagne te lanceren. Stadswachten zullen flyers uitdelen.

“Mensen zonder handicap worden te weinig beboet als ze een parkeerruimte voor mindervaliden innemen,” meent De Lille. De stad heeft een mondelinge overeenkomst met de Brusselse politie; die belooft strenger te zullen optreden.

Ook wordt het aantal parkeerplaatsen voor mensen met een handicap (vandaag 350) uitgebreid met 5 %. Om zichtbaarder te zijn, zullen alle voorbehouden parkeerplaatsen in het blauw worden geschilderd.

Het hele artikel lees je hier: https://www.nieuwsblad.be/cnt/nbra21092002_026

21-09-2002