door mige © Het Nieuwsblad

Sven Ornelis haalde zondag op Twitter fel uit naar steden die autogebruik in het stadscentrum willen afraden of zelfs geheel onmogelijk maken. “Sorry Gent, Brussel, Leuven, etc. Jullie haat tegenover auto’s doet mij afhaken. Ik shop en dineer wel buiten de stad. Eigen schuld. Jammer.”

Autorijden en parkeren in de stad wordt de laatste jaren steeds vaker ontmoedigd. Dat zit Sven Ornelis hoog, en dat maakte hij duidelijk op Twitter.

De reacties bleven niet uit. Onder meer het Brussels parlementslid Bruno De Lille (Groen) stelde zich vragen bij de uitspraak.

@SvenOrnelis @polr er is geen enkele plek binnen de Brusselse voetgangerszone die verder dan 300 m van publieke parking ligt #moetlukken?
21:43 – 1 mei 2016 · Brussels, Belgium, Belgium

Daarop zag de radiopresentator zich twee uur na zijn eerste tweet genoodzaakt om te nuanceren.

“Mijn tweet was een beetje ongenuanceerd, maar wel oprecht. Want ik denk dat het voor mensen in de stad best aangenaam is dat er minder auto’s zijn. Je kan ook niet ontkennen dat mensen van buiten de stad toch twee keer twijfelen voor ze gaan eten of winkelen in die toch wat moeilijk bereikbare binnenstad. Ik denk dat het een kwestie is van evenwicht tussen mobiliteit en leefbaarheid. En dat we daar samen over discussiëren lijkt me geen slechte zaak”, reageerde Ornelis op Radio 1.

Het hele artikel lees je hier: http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160502_02269581