door © Brusselnieuws.be.

(…)

De gedetailleerde resultaten van de test worden later deze maand overgemaakt aan de Gewesten, die uiteindelijk moeten beslissen of rekeningrijden al dan niet wordt ingevoerd.

Ideologische tegenstellingen
Uittredend staatssecretaris voor Mobiliteit in Brussel Bruno De Lille (Groen) heeft het proefproject mee besteld. Hij grijpt de resultaten aan om te pleiten voor een snelle toepassing van rekeningrijden. Zijn partij is zelfs bereid om daar vanuit de oppositie aan mee te werken, klinkt het.

“De mobiliteitsproblemen zijn vandaag heel groot in en rond Brussel, maar de test toont aan dat we er iets kunnen aan doen”, zegt De Lille aan FM Brussel. “Laten we de ideologische tegenstellingen aan de kant schuiven en kijken hoe we rekeningrijden op de meest eerlijke manier kunnen invoeren.”

Een invoering van rekeningrijden moet voor De Lille wel samengaan met een versnelling van de geplande investeringen in beter openbaar vervoer, zoals de tramlijnen tussen Brussel en de Rand en het langverwachte GEN, het voorstadsnet van de NMBS.

Het hele artikel vind je hier: http://www.brusselnieuws.be/nl/nieuws/test-rekeningrijden-autogebruik-daalt-met-8-procent