realisatieafbeelding3REALISATIE #3 We krijgen jong en oud in beweging

Sporten en voldoende bewegen is goed. Alleen komen we er steeds minder toe. We zitten voortdurend: op schoolbanken, aan een bureau, voor de televisie of de computer enz … Daarom voerden we actief campagne om de Brusselaars, jong en oud, weer aan de gang te krijgen.

Leerlingen van het secundair onderwijs in Brussel kunnen bijvoorbeeld een voordelige Sport Na School-pas kopen. Eens de leerlingen een pas in hun bezit hebben, kunnen ze zoveel sporten als ze willen bij de verenigingen, fitnesscentra en sportzalen die meedoen aan het project. De mogelijkheden gaan van Braziliaanse jiu jitsu en muurklimmen tot zumba en fitness: maw meer dan 20 sportactiviteiten op 18 locaties in het hele Brusselse Gewest.

En ook de 50-plussers willen we in beweging krijgen. Daarom organiseren we elk najaar Sportel-Kicks, een sportieve verwendag voor senioren. We geven hen dan de kans om hun conditie te testen en kennis te maken met voor hen misschien onbekende sporten. We stimuleren de 50-plussers ook om duurzame sporten, zoals onderhoudsturnen, uit te oefenen. Nadien bezorgen we deze oudere Brusselaars alle informatie over sportclubs in hun buurt zodat ook die drempel weggenomen wordt. Voor heel wat senioren betekende Sportel-Kicks een eerste stap naar een actiever leven.