Persbericht Groen-Ecolo

Tijdens de week van de ondernemer leggen Groen en Ecolo in het Brussels Parlement een resolutie op tafel die meer ondersteuning voor student-ondernemers vraagt. Zo kan het student-ondernemersstatuut ook in Brussel verder structureel worden uitgewerkt. Bruno De Lille, fractieleider voor Groen in het Brussels Parlement: “Naar Gents voorbeeld willen we in Brussel onze ambitieuze, gedreven student-ondernemers beter en laagdrempeliger ondersteunen.”

Met meer dan 90.000 studenten is Brussel de grootste studentenstad van ons land. En toch zijn er in heel Vlaanderen tien keer meer student-ondernemers. Deze week nog verkoos de ondernemingsorganisatie Unizo Joris Struyve als student-ondernemer van het jaar. Hij is de oprichter van Boogoo en verkoopt alcohol-ijsjes. Boogoo is niet toevallig een Gents bedrijfje.

Bruno De Lille: “De stad Gent werkte samen met de universiteit een speciaal statuut uit voor student-ondernemers, vergelijkbaar met het topsportstatuut. Bovendien ondersteunt Gentrepreneur meer dan 500 student-ondernemers op een laagdrempelige en overzichtelijke manier. Wij willen de achterstand die Brussel heeft op Vlaanderen wegwerken door ons door hen te laten inspireren.”

Het Gentse project toont dan ook aan dat het echt loont om te investeren in jonge student-ondernemers. Intussen bieden ook de universiteiten van Leuven, Hasselt en Antwerpen een gelijkaardige begeleiding aan.

Bruno De Lille: “De Brusselse regering moet kiezen voor een meer doortastende en gestroomlijnde strategie om het ondernemerschap bij jongeren te ondersteunen. We laten nu teveel potentieel liggen. We hopen dat de Brusselse regering ons voorstel ter harte neemt en onze Brusselse student-ondernemers eindelijk de ondersteuning zal bieden die ze verdienen”.

24 APRIL 2018

Contact:
Bruno De Lille
Fractieleider Groen
Brussels Hoofdstedelijk Parlement