SAME SEX MARRIAGE CAMPAGNES

BRUNO DE LILLE

YES MARRIAGE EQUALITY

Same Sex Marriage Campagnes …

In heel wat landen hebben Queer- &LGBTI+-verenigingen intussen campagne gevoerd om het huwelijk voor koppels van hetzelfde geslacht goedgekeurd te krijgen. Op deze pagina vind je enkele filmpjes die ze voor die campagnes gemaakt hebben. Ken je filmpjes die hier ontbreken, geef me dan een seintje en dan zet ik ze erbij.

Taiwan

Oma weet wat liefde is

Een oma van 93 jaar oud vertelt hoe ze gelukkig is als haar kleindochter gelukkig is. En als dat met een vrouw is, dan is dat ok zoals ze maar verliefd zijn op elkaar.

van: Marriage Equality Coalition Taiwan
duur: 1’31”

Houden jullie van elkaar ?

Een koppel dat zelf maar met moeite mocht trouwen omdat ze uit verschillende landen kwamen (wat toen moeilijk lag in Taiwan), heeft nu een lesbische dochter. Het enige wat ze zeiden toen hun dochter met haar vriendin thuiskwam was “houden jullie van elkaar”.

van: Marriage Equality Coalition Taiwan
duur: 1’30”

Jij kunt geschiedenis schrijven !

Een empowerend filmpje om inwoners van Taiwan die pro same sex marriage zijn, aan te zetten om te gaan stemmen. Je kunt je klein en onbelangrijk voelen, maar op het moment dat er gestemd moet worden over een wet op het huwelijk voor koppels van hetzelfde geslacht, dan kan jouw stem het verschil maken.

van: Marriage Equality Coalition Taiwan
duur: 1’02”

Australië

It shouldn’t matter

Een tweeling die beschrijft hoe ze al heel hun leven hetzelfde lief en leed delen. Alleen is de ene broer met een vrouw getrouwd en mag de andere broer niet met zijn man trouwen.

van: GetUp! Australia
duur: 0’52”

It’s time. End marriage discrimination.

Filmpje waarin we jongeman en zijn grote liefde volgen. Mooi en romantisch.

van: GetUp! Australia
duur: 1’55”

Ierland

Bring Your Family With You

In deze video roept een coalitie van LGBT-jongeren en hun ouders iedereen op om YES te stemmen op het referendum. Met het filmpje willen ze familie en vrienden aanzetten om ook echt te gaan stemmen.

van: BeLonG To Youth Services
duur: 2’20”

Mrs. Brown for Yes Equality

Grappig filmpje van Mrs. Brown, de hoofdpersoon in Mrs. Brown’s Boys, een tv-sitcom, waarin ze vraagt om haar gay zoon dezelfde kans op geluk te geven als iedereen anders.

van: Treasure Entertainment IE
duur: 2’12”

I’d like to ask for Sinead’s hand

Heel mooi campagnefilmpje voor de Yes Equality-campagne in Ierland waarin een man aan alle Ieren de toestemming moet vragen om te mogen trouwen met de liefde van zijn leven. Zoals de LGBTI-Ieren met het referendum moesten doen dus.

van: MarriageEquality
duur: 1’45”

Schotland

It’s Time

Feel good filmpje op de tonen van Pride van Amy Macdonald waarin de Schotten zeggen dat het tijd is voor Equal Marriage.

van: LGBTI Scotland
duur: 3’27”

It's time - Marriage equality - Scotland

Op zoek naar een ervaringsdeskundige om
over LGBTI+onderwerpen te spreken, een debat te modereren
of een workshop te begeleiden?
Laat me dan zeker iets weten. Ik ga het gesprek graag aan.